De ce sa apelez la un avocat sector 1?
O alta definitie restrictiva priveste avocatul ca profesionistul care reprezinta sau asista partile in fata jurisdictiilor si le sustine procesul. Avocatul isi supune activitatea regulii de drept iar controlul legalitatii acestei activitati revine judecatorului. Fara un sistem judiciar complex si coerent care sa impuna supunerea avocatului fata de lege, avocatul este un negustor ca oricare altul fara specific si fara garantii pentru serviciile sale.Definitia profesiei de avocat: avocatul este un profesionist asigurat care isi consiliaza clientii si/sau ii reprezinta si pledeaza in principal in fata instantelor. El este supus unei deontologii aplicate de un ordin profesional sau de o asociatie profesionala, sub control jurisdictional, intr-un sistem juridic coerent si efectiv.Prima lege care consacra existenta avocatilor este, paradoxal, o lege care interzicea profesarea avocaturii (legea 5 i. H). imparatul Claudiu, anul 50 d.H., admite practicarea onorariilor. in societatile integrate, avocatii nu-si afla rostul (exemplul cel mai tipic de societate integrata este cel al societatii iudaice). in societatea iudaica, credinta si comportamentul religios integrasera functia judiciara si functia de aparare
Servicii profesionale avocat drept comercial
Scopul exercitarii profesiei de avocat drept comercial il constituie promovarea si apararea drepturilor, libertatilor si intereselor legitime ale persoanelor fizice si persoanelor juridice, de drept public si de drept privat. Profesia de avocat se exercita numai de avocatii inscrisi in Tabloul avocatilor intocmit de baroul din care fac parte. Un avocat nu poate fi inscris decat intr-un singur barou si nu-si poate exercita concomitent activitatea in doua sau mai multe forme de exercitare a profesiei.
Obligatia de a pastra secretul profesional, este absoluta si nelimitata in timp. Obligatia se intinde asupra tuturor activitatile avocatului, ale asociatilor sai, ale avocatilor colaboratori, ale avocatilor salarizati din cadrul formei de exercitare a profesiei, inclusiv asupra raporturilor cu alti avocati. Organele profesiei de avocat au sarcina permanenta de a asigura exercitarea calificata a dreptului de aparare organizand in mod corespunzator primirea in profesie, pregatirea profesionala initiala si pregatirea continua a avocatilor, respectarea stricta a deontologiei si disciplinei profesionale. Avocatii care se gasesc in unul dintre cazurile de nedemnitate prevazute de Lege sunt obligati sa prezinte baroului hotararile judecatoresti prin care au fost condamnati definitiv, prin care li s-a aplicat pedeapsa interdictiei de a exercita profesia, prin care au fost declarati faliti fraudulosi sau prin care au fost condamnati definitiv pentru fapte savarsite in legatura cu exercitarea profesiei.
Independenta avocatului nu poate prejudicia interesele clientului sau. Avocatul este dator sa dea clientului sfaturi juridice corespunzatoare legii si sa actioneze numai in limitele legii, ale prezentului statut si ale codului deontologic, potrivit crezului sau profesional.Avocatul nu raspunde penal pentru sustinerile facute oral sau in scris in fata instantelor de judecata, a altor organe de jurisdictie, a organelor de urmarire penala ori a altor autoritati, daca aceste sustineri sunt in legatura cu apararea si sunt necesare stabilirii adevarului. in relatiile cu un avocat inscris intr-un barou din afara Uniunii Europene, avocatul trebuie sa se asigure, inainte de a schimba informatii confidentiale, ca in tara in care isi exercita profesia confratele strain exista norme ce permit asigurarea confidentialitatii corespondentei si, in caz contrar, sa incheie un acord de confidentialitate sau sa il intrebe pe clientul sau daca accepta, in scris, riscul unui schimb de informatii neconfidentiale.
De ce am nevoie de un avocat drept comercial?
Pretentii, actiuni posesorii, revendicari, obligatii de a face, succesiuni si partaje, iesire din indiviziune, evacuari, granituiri, cadastru, intabulare, radiere ipoteci, contracte vanzare-cumpare, donatii, schimb, inchiriere, comodat, gaj, imprumut,etc., pretentii impotriva companiilor de asigurare/reasigurare. Recuperarea imobilelor constructii sau terenuri preluate abuziv in perioada anilor 1945-1989 (Legea 10/2001). Profesia de avocat este libera si independenta, cu organizare, functionare si conducere autonome, stabilite in conditiile prevazute de Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat drept comercial, republicata, astfel cum a fost modificata si completata pana la data adoptarii prezentului statut, denumita in continuare Lege si ale prezentului statut.
Instantele civile din Anglia au aderat, de asemenea, la acest trend de profesionalizare; in 1275 a intrat in vigoare un statut care prevedea pedepse pentru avocatii vinovati de frauda, iar in 1280 presedintele tribunalului din Londra a promulgat regulamente referitoare la procedurile de admitere in profesie, incluzand depunerea unui juramant Avocatul, prin natura activitatii sale, reprezinta una din cele mai importante institutii de aparare a drepturilor persoanei, un partener al Justitiei intr-un stat de drept. Principiul legalitatii Prerogativa avocatului de a asista, a reprezenta ori a exercita orice alte activitati specifice profesiei in interesul clientului deriva din contractul de asistenta juridica, incheiat in forma scrisa, intre avocat si client ori mandatarul/reprezentantul acestuia.
O lege din anul 204 i.Hr. interzicea avocatilor romani sa perceapa onorarii, dar aceasta lege a fost serios ignorata in practica. Legea referitoare la restrictia asupra onorariilor a fost abolita de imparatul Claudius, care a legalizat avocatura ca profesie si a permis avocatilor romani sa devina primii avocati care puteau practica public dar a impus un onorariu maximal de 10.000 sesterti. Devenise o rutina ca judecatorii romani si guvernatorii sa ceara sfatul unui consiliu de jurisconsulti inainte de a lua o decizie, iar avocatii si oamenii obisnuiti, de asemenea, obisnuiau sa mearga la jurisconsulti pentru opinii juridice. in timpul Republicii si, mai tarziu, in timpul imperiului roman, jurisconsultii si avocatii nu aveau o reglementare legala, primii fiind amatori, iar ultimii fiind, tehnic, in ilegalitate. Orice persoana se putea autointitula avocat sau expert in drept, astfel ca numai pe baza reputatia personale a acestuia, oamenii puteau sa-l creada sau nu. Acest lucru s-a schimbat odata cu legalizarea profesiei de avocat facuta de Claudius.
Scopul exercitarii profesiei de avocat il constituie promovarea si apararea drepturilor, libertatilor si intereselor legitime ale persoanelor fizice si persoanelor juridice, de drept public si de drept privat. in exercitarea profesiei avocatul este independent si se supune numai legii, prezentului statut si codului deontologic. Un avocat nu poate fi inscris decat intr-un singur barou si nu isi poate exercita concomitent activitatea in doua sau mai multe forme de exercitare a profesiei.Este interzisa, sub sanctiunile prevazute de Lege, exercitarea oricarei activitati specifice profesiei de avocat de catre o persoana fizica ce nu are calitatea de avocat sector 1 inscris intr-un barou si in tabloul avocatilor sau, dupa caz, de catre orice persoana juridica, cu exceptia societatii profesionale de avocati cu raspundere limitata.

ADD YOUR BUSINESS SLOGAN HERE


Simple Title

Address: This is a text area. Writing in paragraphs lets your visitor find what they are looking for quickly and easily.
Mail: mymail@mailservice.com
Phone: 555-555-5555

Simple Title

This is a text area. Writing in paragraphs lets your visitor find what they are looking for quickly and easily.

Simple Title

This is a text area. Writing in paragraphs lets your visitor find what they are looking for quickly and easily.
Share by: